Едва 22 на сто от родните хотелиери не обявяват цените

...
 Едва 22 на сто от родните хотелиери не обявяват цените
Коментари Харесай

Една пета от хотелите крият цените си

 Едва 22 на 100 от родните хотелиери не афишират цените на уеб страниците си. Това демонстрират резултатите от изследването на Travel Academy за маркетинговото позиционирането на българските хотели.
В същото време международните трендове демонстрират, че 73% от потребителите не биха потърсили контакт на уеб страницата на хотела, в случай че там няма цени, а 36% биха потърсили резервация посредством онлайн система или туроператор. При 75% от изследваните хотели се оказва, че не е ясно несъмнено оповестените цени за какъв сезон или година се отнасят и постоянно е аргументи за загуба на клиенти.

Един от изводите от изследването сред 425 случайно определени места за настаняване е, че има назадничавост в маркетинга и технологиите измежду хотелиерите, които чакат материално-техническата база сама да притегля туристи, означи Димо Желев от Travel Academy.

Само 15 на 100 от хотелите у нас имат вид за виртуална разходка, до момента в който в местата за настаняване от страните от Западна Европа този % доближава до 25 на 100. Международни проучвания демонстрират, че към два пъти е по-голяма вероятността за интерес за резервация на стая, в случай че хотелът предлага панорамна разходка.

Около половината от хотелите имат мобилна версия на уеб страниците си, а през последните 6 години растежът на резервации през смарт телефони е нараснал с 2300%. Тенденция до 2020 година резервациите през мобилни телефони да преобладават над тези през компютрите. 30 на 100 от изследваните обекти с по-ниски категории нямат въобще интернет страници или в случай че имат, то информацията не е настояща.

По думите на Антон Пенев от Travel Academy измежду главните провокации пред сектора в идващите две години е гарантиране сигурността на туристите, и навлизането на технологиите и споделената стопанска система. Тази година опазване на равнищата от миналата, която беше най-успешна за туристическия отрасъл. Водещите пазари се резервират Германия, Румъния и Русия, а растеж се регистрира на записванията от Англия, Украйна и Полша връщат се и полските туристи. Българите главно търсят системата " ол инклузив ", изключително в морските курорти.

На 15 септември 80 хотела в София Пловдив ще се включат в " Нощ на хотелите ". Срещу 50 лв. ще може да пренощуваме в хотел от висока категория с включена закуска.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР